Webinar: Engasjer deg!

Hvor mange har ikke opplevd at man av en eller annen grunn ikke får kontakt med hunden? Du roper deg blå på fjellet, men hunden kommer ikke tilbake fordi den heller vil jakte. Eller at hunden ignorerer deg fordi den ser etter en katt, eller hørte en lyd, fant en snuseflekk, ser noen folk, eller andre hunder. Og vi kan stå å rope, pirke og dra – uten at noe nytter. Hunden er like pokker fiksert på det der ute. Alt den kan hjemme fungerer ikke. Hunden er opptatt og virker blokkert.

Les mer …

Hasses første jaktettersøk

Hasse og jeg ble kalt ut på ettersøk på bukkejaktas første dag. Det er ikke lenge siden Hasse fikk godkjenningen sin som ettersøkshund og dette ble hans første jaktettersøk. 

Les mer …

Med hund på sykkeltur

Å trene hunden under båndtvangen er en utfordring for mange. Jeg synes sykkel er en nydelig måte å trene hunden på i denne perioden. Det jeg liker godt er at vi kommer oss ut på tur sammen. At vi kan få både lange, rolige økter og høyintensitetsøkter. Jeg synes det er artig at jeg kan konkurrere litt med hundens hastighet når jeg kan tråkke og føler vi får mer lek og samspill inn i treningen på denne måten. Jeg liker også at jeg kan styre hundens trekkbelastning fordi jeg kan tråkke. Mye positivt med sykkel altså. Derfor vil jeg dele noen av mine egne erfaringer med dere.

Les mer …

Hundebur til Caddy Maxi

Jeg har kjøpt meg en ny Caddy Maxi og måtte derfor fikse meg ny burløsning da det gamle ikke passet optimalt inn i den nye bilen. Litt av målet med å innrede den nye bilen er å beholde mest mulig av plassen, men samtidig ha god plass til hundene. 

Les mer …

Hva er en fersksporprøve?

En fersksporprøve består i at hunden skal følge etter et levende hjortedyr sammenhengende i minst 30 min. Før prøven starter har du selv eller dommer/arrangør vært ute og funnet ferske spor eller sett dyr slik at man vet at det har vært dyr her. Disse sporene skal være minst en time gamle før hunden settes på.

Les mer …

Lag din egen bolting rabbit

Bolting rabbit er en av treningsremediene jeg bruker aller mest. Den skaper skikkelig provoserende situasjoner som trigger de aller fleste hunder og dermed er den genial til å bruke til ro i oppfluktssituasjoner. Det har imidlertid vært litt vanskelig å få tak i denne i det siste, derfor har jeg laget en enkel oppskrift til hvordan du lager den selv her. 

Les mer …