onlinekurs for jakthunder

hundeliv

Ser du etter kurs med oppfølgning?

Apport for nybegynnere starter oppfølgingskurs 1. februar

Ta meg til Apport for nybegynnere

Dette er et kurs for små valper, eller den nye hundeeieren som har lyst å gjøre rett fra starten av. Igjennom koselige og morsomme øvelser hvor en god relasjon er kursets røde tråd gir jeg deg en fremdriftsplan slik at du kan forberede valpen din på voksenlivets oppgaver.

Les mer

Stoppsignalet er vår eneste brems under jakten og i hverdagen. Når du gir stoppsignalet skal hunden umiddelbart stoppe, sette seg og ta kontakt med deg som for å spørre: Hva vil du? - Utopi, sier du? Neida, det handler bare om god innlæring. 

Les mer

En av fordelene med å jakte med fuglehund er at hunden kan finne igjen og hente felt og skadeskutt vilt. Gjennom "step by step" instruksjonsvideoer og morsomme øvelser viser og forklarer jeg deg hvordan du kan lære hunden din apport.

Les mer

Vi retter oss mot apportprøvenes tre grener. Du får en grundig innføring i søk, vann og sporapport. Dette kurset skal gi deg verktøyene du trenger for å få en god ettersøkshund på småvilt til jakta, og for å oppnå førstepremie på sommerens apportprøver.

Les mer

Lær hvordan du kan sette sammen momentene stand, reis, ro og apport til en helhet - uten fugl. Målet er å forberede hunden på adferden vi ønsker slik at det blir enklere å å lære hunden dette i fugl senere.

Les mer

Her får du oppskriften på fire apportutfordringer du kan kose deg med gjennom høsten, vinteren, våren eller sommeren ettersom når du trenger mest inspirasjon (eller spark bak) til å komme i gang med treninga. 

Les mer

Spesialsøk går ut på å lære hunden å skille ut ett eller flere spesielle luktstoffer og markere på dette. Spesialsøk kan trenes både profesjonelt til yrkesbruk, som konkurranseform (nosework og smeller) eller for aktivisering og moro.  

Les mer

Dette kurset tar for seg grunnferdighetene alle fuglehunder bør kunne. Kurset passer for deg som ønsker treningsinspirasjon og lære mer om den grunnleggende treningen. Du får også TRENERFERDIGHETER med i denne pakken. 

Les mer

SITT, for søren!

Stoppsignalet er vår eneste brems under jakten og i hverdagen. Når du gir stoppsignalet skal hunden umiddelbart stoppe, sette seg og ta kontakt med deg som for å spørre: Hva vil du? - Utopi, sier du? Neida, det handler bare om god innlæring.

Les mer om SITT, for søren!

Spesialsøk

Spesialsøk går ut på å lære hunden å skille ut en eller flere luktstoffer og markere på dette. Spesialsøk kan trenes både til yrkesbruk, som konkurranseform, eller for aktivisering og moro.  Spesialsøk krever lite utstyr og gjennom dette kurset lærer du om markeringer, om å finne igjen lukt og hvordan du lærer hunden å matche til prøve. 

Les mer om spesialsøk

Minikurs

Sporapport

Sporapport er en viktig ferdighet på jakt og prøver. I dette minikurset lærer du hvordan du steg for steg kan lære hunden din sporapport. Hunden må kunne grunnleggende apport for å ta dette kurset.

500,- NOK

Jeg vil melde meg på!

Nesetarget

Nesetarget er en grunnferdighet for gode avleveringer. I dette minikurset viser jeg deg med film og tekst hvordan du steg for steg kan lære hunden din nesetarget og hvordan du lærer hunden å holde denne markeringen.

99,- NOK

Jeg vil melde meg på!

TEORIEN BAK BRA HUNDETRENING

Nå kan du få med TRENERFERDIGHETER til alle kursene mine. Trenerferdigheter er et oppslagsverk for teorien som ligger bak bra hundetrening. Her lærer du om relasjon, belønninger, belønningssystem, treningsplanlegging, hvordan lære hunden å engasjere seg og om hvilke strategier du kan benytte deg av når ting ikke går som det skal. Det finnes en del videoeksempler og steg for steg trening av konkrete ferdigheter. 

Hva sier kursdeltagerNe?

Linda og Pepsi fikk 1UK

Anette og Nelly tok apportbeviset

1UK til Sirikit og Trolla

Live K. Kaasin tok apportbeviset!

1UK apport til Sirikit Lockert og Trolla

Line Husnes tok apportbeviset!

1UK apport til Kristin Larssen og Balder

1UK apport til Live og Hector

1AK apport til Tor Danielsen

Eirik Ellingsen og Pyro tok apportbeviset

3AK apport til Nina og Ozzy

Spørsmål og svar

Funker disse treningsmetodene også på britiske fuglehundraser som f.eks. engelsk setter?

Ja! Britiske hunderaser kan også trenes med belønningsbaserte metoder. Læring av konsekvenser styrer adferden til alle dyr (og mennesker) så du kan trygt melde deg på kurs også med settere.

Hvordan skiller belønningsbasert trening seg fra annen trening?

For deg med liten erfaring med å trene belønningsbasert vil forskjellen i hvordan du er vant til å trene være størst i grunntreningen av hunden. I tradisjonell hundetrening kommer kravfasen veldig seint, mens når du trener belønningsbasert er du opptatt av at hunden skal gjøre rett fra første stund. Ved å belønne rett adferd fra begynnelsen av vil du ikke komme i de samme situasjonene som du kanskje gjør ved en annen treningstilnærming. 

Hvis du har trent tradisjonelt vil du merke utfordringer både i å skulle omstille deg selv og hvordan du forholder deg til hunden. Å planlegge treningen slik at hunden lykkes er kanskje også uvant, det samme er det å ikke skulle korrigere hunden dersom det blir feil.