apportkurs

En av fordelene med å jakte med fuglehund er at hunden kan finne igjen og hente felt og skadeskutt vilt. Gjennom ukentlige treninger, "step by step" instruksjon og morsomme øvelser lærer vi hunden din apport.

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

FOR DEG SOM VIL LÆRE APPORT

En av fordelene med å jakte med fuglehund er at hunden kan hente og finne igjen felt og skadeskutt vilt. Derfor er apport et dressurmoment alle fuglehunder bør kunne. En god apportør bidrar til mer human jakt, men det er også krav om apportbevis, eller apport, for å få premie i AK og VK på fuglehundprøver.

Apport er en dressurøvelse som består av flere delmoment satt sammen til en øvelse. Vi trener hvert enkelt moment så langt det går før vi begynner å sette sammen hver del gjennom baklengskjeding. Aportkurset passer for alle, men dere bør beherske grunndressur som sitt, bli og innkalling. Nøkkelen til å få en god apportør ligger i gjentatte repetisjoner og tid til å trene derfor kreves en del egentrening for å få fullt utbytte av dette kurset.

Du trenger ikke ha jakthund for å følge dette kurset. Over seks treninger lærer vi hunden apportadferden stegvis. Vi trener inn hvert moment før vi setter sammen hele øvelsen. Vi trener belønningsbasert. 

Hvem er instruktøren?

Jeg heter Ida Sollie og bor på Kvernaland sammen med mine strihårede vorstehre.
  • Jeg har tatt frem tre egne hunder til topp premiering på apportprøve mange ganger.
  • Fjellgløtts Haldor ble årets apporthund i RFK i 2013 og 2016.
  • Jeg har tatt 1AK på jaktprøve med alle mine hunder.
  • Å jobbe med hund er min fulltidsjobb.
  • Jeg har vært aktiv jeger siden 2003.
  • I 2017 tok jeg sølv i VM for stående fuglehunder med Fjellgløtts Haldor